GO AFTER THE MOON AND CATCH YOUR DREAM

فهرست مطالب

کدوم نوع مهاجرت برای من مناسبه؟

بهترین مسیر شغلی برای من چیه؟

Don Clifton

تو این پست می خوایم راه هایی رو بررسی کنیم که باعث میشه بهترین انتخاب ممکن رو داشته باشیم و در مسیر شغلی قدم برداریم که احتمال موفقیت در بیشتر باشه. همچنین با تست هالند و کلیفتون هم آشنا بشیم

خیلی وقتا کاری که می کنی بهش علاقه نداری یا زود حوصلتو سر میبره؟ احتمالا تو مسیر شغلی اشتباهی هستی. حالا چجوری باید بهترین مسیر شغلی رو  برای خودمون انتخاب کنیم؟

7 قدم اصلی برای تعیین مسیر شغلی

1.     سرگرمی هاتون رو لیست کنید.

 اگر بخوایم از کارمون لذت ببریم باید کارمون منطبق بر سرگرمی هامون باشه. یک لیست درست کنید و هرکاری که دوست داریم رو لیست کنیم. هرچی چیزی که اگر بیکاری باشیم انجام میدیم و بخاطر اون از خواب بیدار میشیم رو بنویسیم. توی این کار تست هالند خیلی کمکمون میکنه!

تست رغبت سنجی هالند چیست؟

در نظریه رغبت هالند افراد رو به 6 حالت تقسیم میکنه. واقعیگرا،هنری، اجتماعی،جستجوگر، متهور و قراردادی نقسیم می کنه. این تست درباره فضای کاری و افرادی که باهاشون همکاری می کنید بهتون اطلاعات میده. مثلا اگر تمام افرادی که در یک مکان هستند هنری باشند فضای بسیار خلاقی را ایجاد می کنند. حالا هر یک از این تیپ شخصیتی های هالند چه معنی ای دارن؟

آ) افراد واقعگرا

به معنی واقعی آچار به دست. دلش میخواد کار هارو اجرایی انجام بده. کارهایی مثل ورزش، اقیانوس شناسی، محافظت از محیط زیست و ….

ب) متهور

عاشق رهبری و مدیریت، کارآفرین واقعی. بیشتر عمل می کنند تا فکر کنند. ریسک پذیر کارهایی مثل مدیر عامل، سیاستمداری، ناشر و …

پ) اجتماعی

عاشق کمک کردن به دیگران و پیشرفت دادن بقیه. کارهایی مثل معلمی، پرستاری،دکتری و ….

ت) هنری

بسیار خلاق و جدا از هر گونه قانون و محدودیت کارهای هنری که با طرح ها الگو ها سرکار داشته باشه دوست دارن. مثل هنرپیشگی، موسیقی دانی و…

ث) قراردادی

افراد سازماندهی شده. دوست دارن از یه روند خاص پیروی کنن تا اینکه ایده های مختلف داشته باشن. کارهایی مثل حسابداری، قاضی، متخصص داده و …. برای این افراد عالیه.

ج) جستجوگر

عاشق فکر کردن و ایده پردازی، از رهبری کردن بیزارن. ترجیح میدن فکر کنن تا عمل کنن.

تست هالند در مسیر شغلی چگونه کمک می کند؟

تست هالند علاقه هاتون رو بهتون نشون میده. فضای کاری و نوع شغلی که برای شما مناسب تره رو با تست هالند می فهمین. بعد از اینکه علاقه هاتون رو  پیدا کردید می تونید شغلی که علاقه اولتون بهش نزدیکه رو انتخاب کنید.

اما فقط علاقه به یه کار کافیه؟ همراه ما باشید تا موردهای دیگه رو هم در نظر بگیریم.

2. در چه کارهایی استعداد دارید؟

تو بعضی کارها امکان داره علاقه شدیدی داشته باشیم اما استعدادمون توی کار دیگری باشه. شاید علاقه زیادی به رقصیدن داشته باشیم اما استعدادمون توی کار دیگه ای باشه. مثلا اگر در مدیریت استعداد داشته باشیم مسیرهای شغلی مثل مدیر، دستیار شخصی یا برنامه ریز برای ما مناسب باشه. تست کلیفتون اینجا به کمکمون میاد!

 

پس علاوه بر علاقه مندی هامون که خیلی مهمن باید به استعدادهامون هم توجه کنیم. حالا چطوری استعدادمون رو پیدا کنیم؟

تست استعدادی کلیفتون چیست؟

تست کلیفتون تستیه که بهتون درباره استعداد های احتمالیتون اطلاعات میده و توی مسیر شغلیتون کمکتون می کنه. کلیفتون افراد رو به  4 گروه اصلی که به 34 استعداد تقسیم میشن. این 4 تا گروه اصلی رو میتونین تو جدول زیر ببینین:

تفکر استراتژیک، شکل دهنده روابط، اجرایی، تاثیرگذاری

 

حالا هرکدوم از این تیپ های تست کلیفتون به چه معنی هستن؟

تیپ های شخصیتی تست کلیفتون

کامجو : افراد با توانمندی کامجو پشتکار و استقامت بسیار بالایی داشته و قادرند که مدت زمان بسیار زیادی بدون استراحت فعالیت کنند.

عملگرا : افراد با توانمندی عملگرا قادرند که با به عمل درآوردن افکار و ایده‌ها، باعث می‌شوند تا فرایندها به خوبی پیش بروند.

سازگار: افراد با توانمندی سازگار، ترجیح می‌دهند تا بر روی سیر حوادث موج‌سواری کنند. این افراد تمایل دارند تا در اینجا و اکنون زندگی کرده، بر اساس اتفاقاتی که در زمان حال برای‌شان رخ می‌دهد، تصمیم‌گیری کرده و آینده را بر اساس اتفاقات فعلی کشف می‌کنند.

تحلیل‌گر : افراد با توانمندی تحلیل‌گر، درمواجهه با هر موضوعی به دنبال یافتن دلایل و علل ایجاد کننده‌ی آن هستند.این افراد قادرند تا تمام عواملی تآثیرگذار بر آن واقعه را در نظر گرفته و به آن فکر کنند.

گرداننده: افراد با توانمندی گرداننده، قادرند تمام عوامل موجود را دسته‌بندی و سازمان‌دهی ‌کرده و همچنین این افراد بسیار انعطاف‌پذیر می‌باشند. این افراد علاقه‌مند هستند که بدانند برای دستیابی به حدکثر بهروی ممکن، چگونه می‌توان عوامل و منابع مختلف را در کنار همدیگر قرار داد.

 

ارزشمدار : افراد با توانمندی ارزشمدار، ارزش‌های بنیادین و اساسی دارند که به هیچ‌وجه حاضر به تغییر آن‌ها نیستند. این افراد اهدف زندگی‌شان را نیز ر اساس ارزش‌های بنیادین‌شان مشخص می‌کنند.

فرمانده : افراد با توانمندی فرمانده، همواره در صحنه حضور داشته و اطرافیان‌شان می‌توانند حضور آن‌ها را احساس کنند. این افراد قادرند تا کنترل اوضاع را در دست گرفته و برای خودشان و اطرافیان‌شان تصمیم‌گیری کنند.

 سخنور : افراد با توانمندی سخنور، به راحتی قادرند تا افکارشان را در قالب کلمات بیان کنند. این افراد به راحتی با دیگران صحبت کرده و می‌توانند سخنرانی‌های خیلی خوبی داشته باشند.

 

رقابت‌جو : افراد با توانمندی رقابت‌جو، پیشرفتی که در کارها دارند و عملکرد خود را با دیگران مقایسه می‌کنند. این افراد با تمام قوا تلاش می‌کنند تا در جایگاه اول قرار گرفته و رقبای‌شان را شکست دهند.

پیوسته‌نگر : افراد با توانمندی پیوسته‌نگر، به وجود پیوستگی و ارتباطی میان تمام موجودات این دنیا ایمان داشته و معتقدند که به ندرت اتفاقات تصادفی در این دنیا رخ می‌دهد و تقریباً هر رویدادی، معنا و مفهومی دارد.

 عدالت‌طلب : افراد با توانمندی عدالت‌طلب، به خوبی از نیاز به وجود عدالت و لزوم به رفتار برابر با انسان‌ها آگاه هستند. این افراد مشتاق هستند تا روال‌ها، قوانین وفرایندهای روشنی را ایجاد کرده تا همه‌ی افراد به راحتی بتوانند از آن‌ها پیروی کنند.

 

 پیشینه‌گرا/زمینه‌گرا : افراد با توانمندی پیششینه‌گرا، از فکر کردن درمورد گذشته لذت می‌برند، آن‌ها به وسیله‌ی تحقیق و بررسی گذشته، زمان حال را درک کرده و می‌توانند اتفاقات کنونی را تحلیل کنند.

محتاط : افراد با توانمندی محتاط، قبل از تصمیم‌گیری‌ و انتخاب موضوعی خاص،  تمام جوانب ممکن را در نظر گرفته و بسیار احتیاط می‌کنند.

پرورش‌دهنده : افراد با توانمندی پرورش‌دهنده، ظرفیت‌های باالقوه‌ای که هر کدام از اطرافیان‌شان برای پیشرفت دارند را در آن‌ها تشخیص داده و رشد می‌دهند. این افراد کوچک‌ترین نشانه‌های پیشرفت را در هر فردی مشاهده کرده و از دیدن آن لذت می‌برند.

 

منظم : افراد با توانمندی منظم از وجود روال‌ها و ساختارمند بودن زندگی‌شان لذت می‌برند. دنیای این افراد با نظمی که در آن ایجاد می‌کنند، تعریف می‌شود.

همدل: افراد با توانمندی همدل، می‌توانند خودشان را در زندگی یا موقعیت افراد دیگر در نظر گرفته و در نتیجه احساسات دیگران را به خوبی درک کنند.

 متمرکز بر هدفافراد با توانمندی متمرکز بر هدف، مسیری را مشخص می‌کنند، آن مسیر را ادامه داده و اصلاحاتی را درراستای باقی‌ماندن در مسیر مورد نظرشان اعمال می‌کنند؛ درواقع این افراد ابتدا اولویت‌بندی کرده و سپس اقدام می‌کنند.

 

آینده‌نگر:افراد با توانمندی‌ آینده‌نگر، از فکر کردن به آینده و اتفاقاتی که در آن رخ می‌دهد، انرژی و انگیزه می‌گیرند؛ این افراد آینده‌ی روشنی را متصور شده و با بیان کردن دیدگاه‌های خود در مورد چنین آینده‌ای، به دیگران انرژی، انگیزه و امید می‌دهند.

تعارض‌گریز : افراد با توانمندی تعارض‌گریز، از نیاز به وجود عدالت میان جوامع و رفتار یکسان با انسان‌ها به خوبی آگاه هستند، شما روال‌های باثبات و قوانین روشنی را ایجاد می‌کنید تا هر فردی به راحتی بتواند از آن‌ها پیروی کند.

ایده‌پرداز : افراد با توانمندی ایده‌پرداز، مجذوب و مسحور ایده‌ها می‌شوند. این افراد قادرند تا میان پدیده‌هایی که به نظر نامرتبط هستند، روابطی را کشف کنند.

 

گردآورنده افراد : افراد با توانمندی گردآورنده افراد، به راحتی دیگران را می‌پذیرند. آن‌ها افرادی که از جمع یا گروهی طرد شده‌اند را یافته و تلاش می‌کنند تا آن‌ها را دوباره به گروه بازگردانند.

فردنگر : افراد با توانمندی فردنگر، شیفته‌ی قابلیت‌ها و خصوصیت‌های ویژه‌ی تک‌تک اطرافیان‌شان شده و موهبتی خدادادی دارند تا چگونه افراد متفاوت، می‌توانند به خوبی و با بازدهی بالا در کنار همدیگر کار کنند.

کلکسیونر : افراد با توانمندی کلسیونر، تمایل دارند تا اطلاعات مورد نظرشان را جمع‌آوری کرده و فهرست‌بندی کنند. این افراد اطلاعات، ایده‌ها، صنایع دستی مختلف را جمع‌آوری می‌کنند.

 

متفکر : افراد با توانمندی متفکر، با فعالیت‌های ذهنی و فکری‌شان شناخته می‌شوند، این افراد درون‌گرا بوده و به بحث‌های عقلانی و منطقی بسیار علاقه‌مند هستند

یادگیرنده: افراد با توانمندی یادگیرنده، تمایل بسیار زیادی به یادگیری داشته و سعی می‌کنند تا بطور مستمر در حال پیشرفت و رشد باشند. بیش از آنکه این افراد از نتایج حاصل از یادگیری لذت ببرند، فرایند یادگیری به آن‌ها انگیزه داده و برای‌شان لذت بخش است.

آیده‌آل‌گراافراد با توانمندی ایده‌آل‌گرا، با تمرکز بر توانمندی‌های افراد و گروه‌های مختلف، تلاش می‌کنند تا آن‌ها را شکوفا کرده و به عالی‌ترین حد ممکن برسانند.

 

مثبت‌گرا : افراد با توانمندی مثبت‌گرا، انگیزه، شادی و حال خوبی دارند که به اطرافیان‌شان منتقل شده و باعث می‌شود تا آن‌ها هم احساس خوبی داشته باشند. آن‌ها شادمان و خوشبین بوده و می‌توانند دیگران را نسبت به کاری که انجام می‌دهند و زندگی‌شان مشتاق کنند.

صمیمت‌طلب): افراد با توانمندی صمیمیت‌طلب، از داشتن ارتباط‌های بسیار نزدیک و صمیمی یا دیگران لذت می‌برند، این افراد از انجام فعالیت‌ها و کارهای مختلف به همراه دوستان نزدیک و دستیابی به موفقیت بسیار لذت می‌برند.

مسئولیت‌پذیر: افراد با توانمندی مسئولیت‌پذیر، دغدغه‌ی زیادی برای درست انجام دادن و تکمیل کردن وظایف‌شان داشته و زمانی که مسئولیت انجام کاری را می‌پذیرند، همواره تا زمانی که آن کار را به بهترین شکل ممکن انجام نداده‌ و به پایان نرسانده‌ باشند، آرام نمی‌گیرند. این افراد به ارزش‌های باثباتی مانند وفاداری و صداقت بسیار متعهد هستند.

 

حلال مسائل: افراد با توانمندی حلال مسائل، در مواجهه با مشکلات ومسائل و حل کردن آن‌ها مهارت ویژه‌ای دارند، آن‌ها به خوبی ریشه‌ و سرمنشأ مشکلات را پیدا کرده و آن را حل می‌کنند

متکی به خود : افراد با توانمندی متکی به خود، افرادی بسیار ریسک‌پذیر
بوده و تمایل دارند تا زندگی‌شان را تنها خودشان مدیریت کنند. این افراد قطب‌نمای
درونی دارند که به آن‌ها اعتماد بنفس و احساس اطمینانی می‌دهد که تصمیمات‌شان درست
است
.

اهمیت طلب : افراد با توانمندی اهمیت‌طلب، تمایل دارند تا تأثیرات بزرگی
بر زندگی خودشان و دیگران بگذارند، آن‌ها افرادی مستقل بوده پروژه‌ها‌یشان را
برمبنای میزان تأثیری که بر سازمان یا اطرافیان‌شان می‌گذارد، اولویت‌بندی می‌کنند
.

 

استراتژیک : افراد با توانمندی استراتژیک، برای پیشروی پروژه‌ها و فعالیت‌های مختلف، راه‌های جایگذینی را ایجاد می‌کنند. این افراد درمواجهه با سناریو‌های فرضی مختلف، به سرعت می‌توانند الگوها و موضوعات مرتبط را تشخیص دهند.

 

اجتماعی:  افارد با توانمندی اجتماعی، عاشق موقعیت‌هایی هستند که در آن می‌توانندبا افراد جدیدی روبرو شده و با آن‌ها ارتباط دوستانه‌ی تازه‌ای ایجاد کنند. این افراد از باز کردن سر صحبت در جمع‌های مختلف و شکاندن یخ افراد لذت برده و با ایجاد کردن روابط اجتماعی جدید، احساس رضایت و خرسندی می‌کنند

هر کدام از این گروه ها زیر مجموعه ای دارند که استعداد شما رو تا پیشبینی می کنه.  با کمک این تست می تونید کارهایی که در جالت عادی شاید تجربه نکنید رو بشناسید و استعدادتون رو درک کنید. مگه چند نفر امکان قواصی دارن که بفهمن توش استعداد دارن یا نه؟ والا بخدا!

تست کلیفتون در مسیر شغلی چگونه کمک می کند؟

این تست حاصل چندین سال تحقیق کلیفتونه. خیلی ساده اما عمیق استعداد های شمارو بر اساس جواباتون که همون رفتاراتونه پیشبینی میکنه. تست کلیفتون خیلی در خودشناسی کمکتون میکنه.

 

3. توانایی ها و شخصیتتون رو بشناسید!

یکی از مهمترین عوامل توی مسیر  شغلی شخصیت شماست! شاید شما استعداد زیادی در خواننده بودن داشته باشید و همه از صداتون لذت ببرن! اما در همین حال خجالتی باشید و نتونید به راحتی اجرا کنید! در این مورد شما هم علاقه دارید هم استعدادشو اما به دلیل شخصیتتون نمیتوند موفق بشید. پس باید ضعف ها و مشکلاتتون رو بدونید.

 

پس باید شخصیت خودمون رو کامل درک بکنیم که بتونیم مسیر شغلی موفقی داشته باشیم. تو ایت مورد از تست هالند و کلیفتون هم میتونید استفاده بکنید. چون تیپ شخصیتی شما رو هم بهتون نشون میده.

 

4. هدفتون از کار چیه؟

شاید من یه غریق نجات با استعداد باشم و کلی هم به ان شغل علاقه دارم تازه شخصیتم هم بهش میخوره!

اما خب من خیلی دوست دارم پولدار بشم. شاید از این طریق نتونم! پس باید بدونیم از جون کار کردن چی میخوایم!

پولدار شدن؟ اعتبار؟ آبرو؟ محبوبیت؟ خیلی هدف های مختلفی هست که میتونیم توی کار اونارو دنبال بکنیم. اما باید حواسمون باشه هدف هامون جدی و عاقلانه باشه! مثلا دختر همسایه هدف خوبی نیست! پس حواستون باشه!

تا الان  4 مورد مهم توی مسیر شغلی رو مرور کردیم. هدف، شخصیت، علاقه و استعداد!

تست های کلیفتون و هالند خیلی توی این موارد کمکتون میکنه! پس حتما برای اینکه مسیر شغلی دلخواهتون رو پیدا کنید یا ایمکه ضعف هاتون رو توی شغل فعلیتون شناسایی کنید و برطرفشون کنید از این 2 تا تست استفاده کنید!

 

تا الان مقدار زیادی اطلاعات از خودتون کسب کردد و تا حدودی مسیر های شغلی دلخواهتون رو پیدا کردید. پس لازمه بری اینکه تمامی مسیر های دلخواهتون رو بشناسید و بتونید بهترین انتخاب رو داشته باشید، با متخصصینی صحبت کنید تا تمامی شغل های ممکن رو شناسایی کنید و انتخابتون رو با چشم های باز و دید کافی انجام بدید. مثلا شاید من علاقه و استعدادم به آبیاری گیاهان دریایی باشه و بخوام شغلم این باشه! تازه هد و شخصیتی که دارم هم به اینکار بخوره! اما چون بابام آبیار گیاهان دریایی نبوده و اصلا اسم این شغل به گوشم نخورده نتونم با این شغل اشنا بشم!

5. فضای کاری مهمه؟

معلومه که مهمه! این یکی دیگه از مواردیه که تست هالند بهتون کمک می کنه! اگر شخصیت افرادی که باهم کار میکنن با هم جور باشه یا در حالت ایده آل یکسان باشه خیلی موفق تر و بهتر میشید! همکارای مناسب کمکتون میکنن کلی چیر یاد بگیری و کلی توی کارت پیشرفت کنی! اصلا شاید تو یه آدم با روحیات لطیف باشی و نتونی یه محل کار خشک و بی روح دووم بیاری!

خودشناسی در مسیر شغلی

خب تا اینجا 5 مورد از مهمترین عوامل  تاثیر گذار روی مسیر شغلی رو مرور کردیم و فهمیدیم که چقدر خودشناسی توی کار مهمه! با 2 تا تست عالی هم آشنا شدیم و انواع تایپ شخصیتی های اونارو بررسی کردیم. پس مهمه که بفهمیم توی فضای درستی قرار داریم یا اینکه مسیر شغلی مناسب ما چیه!

ما توی این مسیر کنار شما هستیم و پکیجی رو آماده کردیم که هم توش تست هالند و تست کلیفتون رو بدید هم با یه مشاور درباره جواب هاتون صحبت کنید و اونارو تحلیل کنید! 

برای دیدن این پکیج به این آدرس مراجعه کنید!

اشتراک گذاری این محتوا:

اشتراک:

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *