GO AFTER THE MOON AND CATCH YOUR DREAM

فهرست مطالب

کدوم نوع مهاجرت برای من مناسبه؟

ما و کاربرد هوش مصنوعی در زندگیمان

کاربرد هوش مصنوعی

امروزه هوش مصنوعی نقش بسیار مهمی در زندگی ما داشته و خواهد داشت. کاربرد هوش مصنوعی در نقاط مختلف جهان دیده می شود. بسیاری از افراد تصور می کنند که پیشرفت هوش مصنوعی باعث می شود شغل های زیادی از بین برود اما این فناوری توانسته فرصت های شغلی زیادی را ایجاد کند و زندگی را برای انسان راحت تر کند.

بسیاری از افراد با شنیدن واژه هوش مصنوعی به ربات های بی احساس فکر می کنند که فقط برای انجام شدن سریع کارها ساخته شده‌اند اما واقعیت با طرز فکر این افراد کاملا متفاوت است.  در این مقاله به طور کامل شما را با کاربرد هوش مصنوعی آشنا خواهیم کرد.

 

دوره هوش مصنوعی کی‌ورک را مشاهده کنید.

هوش مصنوعی چیست؟

هوش مصنوعی (Artificial Intelligence  AI: ) ماشینی است که توسط انسان ساخته شده است تا زندگی را آسان تر کند.
واژه هوش مصنوعی از دو کلمه مصنوعی (Artificial) به معنی ساخته شده توسط انسان  و هوش (Intelligence) به معنی توانایی ذهن برای درک مسائل می باشد.

این فناوری شاخه ای از علوم کامپیوتر می باشد که به ایجاد ماشین های هوشمند می پردازد، در واقع منظور از هوش مصنوعی مجموعه ای از فناوری های گوناگون است که ماشین را قادر می سازد تا به درک، یادگیری و عملکردی در سطح هوش انسان برسد.

کاربرد هوش مصنوعی

انواع هوش مصنوعی

 

  • هوش مصنوعی محدود (Narrow) یا ضعیف(weak)

در دهه های گذشته، هوش مصنوعی فقط بر مسئله و شرایط خاصی تمرکز داشت و در یک حوزه خاص می توانست کاری را انجام دهد. به این سطح هوش مصنوعی محدود یا ضعیف می گویند. (هوش مصنوعی امروزه در این مرحله است)

  • هوش مصنوعی عمومی (General) یا قوی(Strong)

این نوع هوش مصنوعی، باید توانایی دلیل آوردن، حل مشکل، فکر کردن، درک ایده های پیچیده، فراگیری سریع و کسب تجربه را داشته باشد تا همانند انسان استنتاج کرده و رفتار او را تقلید کند. اگرچه ساخت این نوع هوش مصنوعی کار دشواری است ولی پیش بینی می شود حدود بیست سال دیگر به این سطح از هوش برسند. (انسان ها در این سطح از هوش هستند و  هوش مصنوعی سعی دارد به این سطح برسد.)

  • فراهوش (Super Intelligence)

یک سطح بالاتر از هوش مصنوعی، فراهوش است که در تمام زمینه های از جمله خلاقیت علمی، هوش عمومی و مهارت های اجتماعی از باهوش ترین انسان ها، بسیار برتر است. ویژگی های این سطح از  هوش هنوز به طور کامل مشخص نیست و اینکه پس از رسیدن به این سطح چه اتفاقاتی خواهد افتاد هیچ کس نمی داند. در حال حاضر، جهان مملو از هوش مصنوعی محدود است. پژوهشگران حوزه هوش مصنوعی اکنون در مرحله انتقال از هوش مصنوعی محدود به هوش مصنوعی عمومی هستند. آن ها سعی دارند با تقلید از مغز انسان، هوشی مصنوعی طراحی کنند که هم سطح هوش انسان باشد. با این حال این علم هنوز در اول راه خود قرار دارد. (هنوز موجودی به این سطح از هوش نرسیده است)

آموزش هوش مصنوعی کی‌ورک را مشاهده کنید.

کاربرد هوش مصنوعی

زیر شاخه های هوش مصنوعی

 

  • سیستم های خبره(Expert system)

در واقع یک نرم افزار هوش مصنوعی است که از دانش ذخیره شده در پایگاه دانش برای حل مسائلی که نیازمند کارشناس انسانی هستند، استفاده می کند. بنابراین سیستم های خبره دانش انسانی را در پایگاه دانش خود ذخیره می کنند تا به کاربران توضیحات و توصیه های رسیدن به یک هدف خاص را ارائه کنند.

  • یادگیری ماشین(Machine Learning)

زیر مجموعه هوش مصنوعی است که به کامپیوتر ها این قابلیت را می دهد تا بدون آنکه به آن ها کد خاصی بدهیم و با استفاده از یک سری الگوریتم از پیش تعیین شده، یاد بگیرند. یادگیری ماشین به طور کلی به سه دسته تقسیم می شود: یادگیری بانظارت، یادگیری بدون نظارت و یادگیری تقویتی.
شما برای آموزش یادگیری ماشین، باید دوره های مربوط به آن را مشاهده کرده و تمرین و تکرار بسیاری داشته باشید.

  • پردازش زبان طبیعی(Natural language processing)

پزدازش زبان طبیعی یکی از زیرشاخه های مهم هوش مصنوعی است که به رابطه ی بین کامپیوتر و زبان های طبیعی انسانی می پردازد. به بیان دیگر، عبارت است از استفاده از کامپیوتر برای پردازش زبان گفتاری و نوشتاری. بدین معنی که کامپیوترها را قادر سازیم که گفتار یا نوشتار تولید شده در قالب و ساختار یک زبان طبیعی را تحلیل و درک نموده یا آن را تولید نمایند.

  • شبکه عصبی(Artificial Neural Network)

شبکه های عصبی مصنوعی را می توان تا حدودی، مشابه ساختار عصبی مغز انسان فرض کرد و هدف از ایجاد آن، شبیه سازی سلول های مغزی به وسیلۀ رایانه است تا بتواند یادگیری، شناسایی الگوها و تصمیم گیری انسان گونه را انجام دهد.

  • منطق فازی(Fuzzy Logic)

فازی به معنای غیر دقیق، مبهم و نامشخص است.
روشی برای استدلال است که شبیه استدلال انسان می باشد. رویکرد منطق فازی از روش تصمیم گیری انسان ها تقلید می کند و در آن همه حالت های میانی ممکن بین مقادیر دیجیتالی بله و خیر در نظر گرفته می شوند. منطق فازی بر روی سطوح احتمالات وروردی برای دستیابی به خروجی مشخص کار می کند.

  • رباتیک(Robotic)

رباتیک شاخه ای میان رشته ای از مهندسی و علم است که شامل مهندسی مکانیک، مهندسی برق و علوم کامپیوتری و چند رشته دیگر می باشد. در علم رباتیک ربات ها طراحی، برنامه نویسی و در نهایت ساخته می شوند و در این علم، هدف بر این است که ماشین ها را طوری ارتقا دهند که روزی جایگزین انسان شوند.

  • بینایی ماشین(Machine Vision)

شاخه ای از هوش مصنوعی و پردازش تصویر است که یک ماشین می تواند به کمک پردازش تصویر دو بعدی، دنیای اطراف خود را بازسازی  و تفسیر کند. در واقع این علم می خواهد سیستمی را تولید کند که با کمک الگوریتم های داده شده بتواند همانند چشم انسان اطراف را ببیند و ویژگی های تصاویر را استخراج کند.

کاربرد هوش مصنوعی

کاربرد های هوش مصنوعی

به خاطر گستردگی تأثیر هوش مصنوعی بر جنبه های مختلف زندگی بشر، در این مقاله برخی از حوزه های کاربردی و تأثیرات هوش مصنوعی را معرفی می‌کنیم.

  • حوزه شغلی

یکی از جنبه های مهمی که هوش مصنوعی بر آن تأثیر به سزایی خواهد داشت، حوزه شغلی است. طبق پیش بینی های صورت گرفته طی سال های آینده، میلیون ها شغل از بین خواهند رفت و برخی نیز اهمیت خود را به میزان زیادی از دست خواهند داد؛ اما بعد از یک دوره گذار و یا به طور هم زمان هوش مصنوعی می تواند میلیون ها شغل جدید در سراسر دنیا ایجاد کند. توجه کنید میلیون ها شغل، نه میلیون ها شاغل! تعداد مشاغلی که در صنایع مختلف به هوش مصنوعی وابسته اند، متفاوت است. انتظار می رود در سال های آینده بخش های بهداشت و درمان، خدمات عمومی و آموزش بیشترین میزان افزایش تقاضا برای این مشاغل را داشته باشند. در واقع هوش مصنوعی در بسیاری از مشاغل، ضمن کاهش یا حذف شغل هایی که مناسب انسان نیستند، شغل های رده  بالاتر و با بازدهی بهتری ایجاد می کند که به مهارت های خاصی نیاز دارند و حتی ممکن است از انسان وقت کمتری بگیرند.

  • شغل های خطرناک

ربات ها از پیشرفته ترین فناوری های هوش مصنوعی بهره می برند. امروزه ربات ها کارهای بسیار سخت و خطرناکی را انجام می دهند. محققان معتقدند فهرست بزرگی از کارهای خطرناک وجود دارند که اگرچه انسان ها قادر به انجام آنها نیستند؛ اما نسل جدید ربات ها در نقش یک ابرقهرمان ظاهر می شوند و به راحتی از عهده انجام آنها برمی آیند. برای نمونه می توان به حضور این ربات ها در عملیات آتش نشانی و تلاش برای خاموش کردن آتش سوزی ها در جنگل، خنثی کردن بمب و نجات انسان ها از زیر آوار اشاره کرد. شغل جوشکاری به تولید مواد سمی، گرمای شدید و سروصدا شناخته  شده است، ربات ها در بسیاری از موارد می توانند به افراد در این شغل کمک کنند.

  • حوزه سلامت

هوش مصنوعی نقش اساسی در حوزه سلامت ایفا می کند. مثلا چند سالی است که استفاده از ربات های هوش مصنوعی در عمل های جراحی رواج پیدا کرده است؛ علاوه بر آن هوش مصنوعی برای خودکارسازی فرآیند نوبت دهی به بیماران، کمک به نسخه نویسی پزشکان و تحقیقات پزشکی استفاده می شود. همچنین هوش مصنوعی میتواند در قالب دستیار های هوشمند با نظارت بر وضعیت سلامتی افراد، زمان های مراجعه به پزشک را برای آنها مشخص کند.

  • حوزه مالی

هوش مصنوعی پتانسیل بالایی برای ایجاد یک تحول بی سابقه در حوزه مالی و اقتصادی دارد. کسب و کارهای این حوزه برای تصمیم گیری دقیق تر نیاز دارند که حجم بالایی از داده های مالی در زمان کم و با دقت زیادی پردازش شود و مجموعه ای از اطلاعات مفید حاصل شود. مطمئن باشید هیچ برنامه ی مالی بهتر از هوش مصنوعی نمیتواند این فرآیند را برای کسب و کارها انجام بدهد.

  • سفر و حمل و نقل

امروزه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت حمل و نقل و همچنین در صنعت گردشگری از اهمیت خاصی برخوردار است؛ از برنامه ریزی برای سفر گرفته تا پیدا کردن مسیرهای بدون ترافیک برای زودتر رسیدن و استفاده از اپراتورهای هوشمند برای پشتیبانی از مسافران و مشتریان، همه از کاربردهای هوش مصنوعی در زمینه گردشگری می باشد.
یکی از مهم ترین آنها حمل ونقل خودکار و خودروهای خودران است.

 

  • شبکه های اجتماعی

الگوریتم های هوش مصنوعی کاربرد زیادی در زمینه تحلیل رفتار و نظرات مشتریان یک کسب و کار در شبکه های اجتماعی دارند. پردازش داده های مشتریان در شبکه های اجتماعی میتواند اطلاعات مفیدی را برای کسب و کارها فراهم کند تا برنامه ریزی فرآیند توسعه محصولات، ارائه خدمات، پشتیبانی مشتریان و سایر موارد هوشمندانه تر و بهتر انجام شود.

  • تجارت الکترونیک

الگوریتم های هوش مصنوعی به طور قابل توجهی بر بهبود تجربه کاربری و شخصی سازی پیشنهادات ارائه شده به مشتریان تاثیرگذار میباشد و همچنین به افزایش فروش و ایجاد رابطه پایدار و موثر بین مشتری و کسب و کار  کمک می کند؛ که در نهایت باعث میشود تا حد زیادی وفاداری مشتریان به برند، افزایش پیدا کند.

 

یادگیری هوش مصنوعی

بهترین زبان های برنامه نویسی هوش مصنوعی

  • پایتون (Python)
  • لیسپ (Lisp)
  • پرولوگ (Prolog)
  • سی پلاس پلاس (C++)
  • جاوا (Java)

سخن پایانی

هوش مصنوعی حوزه ای پر درآمد می باشد؛ این فناوری در آینده‌ی نزدیک پیشرفت زیادی خواهد کرد و به مرحله‌ی فراهوش خواهد رسید.
اگر شما هم به هوش مصنوعی علاقه دارید و قصد یادگیری این حوزه پرکاربرد را دارید باید دوره هوش مصنوعی را ببینید.
در این مقاله سعی کردیم شما را با هوش مصنوعی و کاربرد آن در زندگی آشنا کنیم.
امیدواریم ایم مقاله برای شما مفید بوده باشد.
موفق و پیروز باشید 🙂

اشتراک گذاری این محتوا:

اشتراک:

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *