GO AFTER THE MOON AND CATCH YOUR DREAM

فهرست مطالب

کدوم نوع مهاجرت برای من مناسبه؟

پریسا تبریز «شاهزاده امنیت»

پریسا-تبریز

پریسا تبریز متخصص امنیت کامپیوتر و شهروند ایالات متحده‌ی آمریکا است. او در گوگل به‌عنوان مدیر امنیت مشغول به کار بوده و اکنون نیز مدیر بخش مرورگر کروم است. این متخصص ایرانی آمریکایی در سال ۲۰۱۲ در لیست برترین افراد زیر ۳۰ سال مجله‌ی فوربس در صنعت فناوری و در کنار بزرگانی همچون مارک زاکربرگ قرار گرفت.

 

پریسا تبریز در سال ۱۹۸۳ در حومه‌ی شهر شیکاگو به‌دنیا آمد. پدرش یک پزشک ایرانی و مادرش یک پرستار لهستانی-آمریکایی بود. او فرزند بزرگتر خانواده است و دو برادر کوچکتر دارد. پریسا تا سال اول دانشگاه هیچ فعالیتی در زمینه علوم کامپیوترنداشته است.

در تست پیشنهاد شغل در مدرسه شرکت کرد که به او شغل افسر پلیس پیشنهاد شد. او در مصاحبه‌ای در این مورد می‌گوید: با آن‌که پیشنهاد آن روز، برایم خنده‌دار بود، امروز در شغلی مشابه، امنیت مردم را تامین می‌کنم.

 

پریسا مدارک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم کامپیوتر از دانشگاه ایلینوی در اربانا شمپین دریافت کرد.

پریسا در دانشگاه، عضو گروهی دانشجویی به نام SIGMil با اهداف افزایش امنیت وب‌سایت‌ها بوده است. نکته‌ی جالب این است که او به خاطر هک کردن وبسایت خودش به این گروه پیوست و با  امنیت اینترنت آشنا شد. او برای طراحی وب‌سایت‌ خود از نسخه‌ی رایگان نرم‌افزار محبوب آن سال‌ها یعنی Angelfire استفاده می‌کرد و برای از بین بردن بنر تبلیغاتی در این نرم‌افزار، اولین نفوذ و هک خود را در دنیای اینترنت انجام داد. پریسا هکر مشهور جان دریپر که به کاپیتان کرانچ شهرت داشت را منبع الهام خود در جوانی می‌داند.

پریسا تبریز در آخرین سال تحصیلش در دانشگاه، برای گذراندن دوره‌ی کارآموزی به شرکت گوگل رفت. فعالیت او در این شرکت مورد توجه مدیران قرار گرفت و به همین دلیل تبریز به‌محض فارغ‌التحصیلی در سال ۲۰۰۷، در شرکت گوگل استخدام شد.

پریسا تصمیم گرفت از لقب شاهزاده‌ی امنیت به جای عنوان شغلی «مهندس امنیت اطلاعات»، استفاده کند چون به عقیده او این عنوان شغلی بسیار خشک و تکراری است. روی کارت ویزیت او عنوان Security Princess حک شده است.

 

پریسا تبریز

در دنیای سایبری دو دسته هکر وجود دارد، کلاه سفید و کلاه سیاه، پریسا تبریز در دسته ی کلاه سفیدها فعالیت می کند و تلاش می کند با هک کردن سرویس و سیستم های گوگل مشکلات امنیتی آن را رفع کند و اینگونه با مجرمان کلاه سیاه مبارزه می کند.

او را سلاح مخفی گوگل در بخش امنیت می‌دانند.

او به همراه تیمش بر روی گوگل کروم و سیستم های کارمندان گوگل کار می کند تا با رفع مشکلات ایمنی آن ها میلیاردها نفری که در حال استفاده از گوگل کروم هستند را محافظت کند. همچنین او در حال بررسی امنیت شبکه های وایرلس و راه های مسدود سازی حملات پیشرفته است. پریسا تبریز جز معدود زنانی است که در دنیای فناوری اطلاعات مشغول کار است و سرپرست تیمی سی نفره متشکل از متخصصان اروپایی و آمریکایی است. او امیدوار است نقش زنان نیز در دنیای دیجیتال نیز برابر با مردان شود.

 

شاهزاده‌ی امنیت گوگل برای پیشبرد کارهای خود، همیشه از نگاه مجرمان به مسائل امنیتی نگاه می‌کند. او ابتدا به‌عنوان یک نفوذکننده با سیستم برخورد می‌کند تا بتواند راهکارهای امنیتی بهینه را برای آن پیشنهاد دهد. این روحیه در سمینارهای آموزشی تبریز نیز قابل مشاهده است. در سمینارهایی که برگزار می‌ کند از مخاطبانش می‌ خواهد ‌راه هک کردن یک دستگاه شکلات فروشی را شرح دهند. پاسخ آنها برای پریسا مشخص می‌ کند که کدام یک از استعداد ذاتی برای ورود به عرصه امنیت سایبری برخوردارند.

پریسا-تبریز-پادشاه امنیت گوگل

شرکت گوگل  به هر شخصی که بتواند خطا‌ها یا باگ های گوگل کروم را نشان دهد، پاداشی برابر با ۳۰ هزار دلار پرداخت می‌ کند و تا امروز مجموع این پاداش‌ ها به ۱.‌۲۵ میلیارد دلار رسیده است و منجر به ترمیم ۷۰۰ خطا در کروم شده است. گوگل معتقد است که دشمنان خود را نزدیک نگه دارد. تبریز نیز معتقد است این جوایز، بسیاری از هکرهای کلاه‌سیاه را به کلاه‌سفید تبدیل کرده است.

 

پریسا تبریز وظیفه‌ی حفظ امنیت مرورگر کروم را بر عهده دارد. مرورگری که با بیش از یک میلیارد کاربر، محبوب‌ترین مرورگر جهان است. علاوه بر آن، کروم در بررسی‌های متعدد امن‌ترین مرورگر نیز شناخته شده است. این متخصص ۳۷ ساله از هر جهت یک نمونه‌ی خاص در سیلیکون ولی است. اولین ویژگی خاص او زن بودن است؛ زنان در سیلیکون ولی تحت فشار بوده و به سختی به مقام‌های مدیریتی می‌رسند.

 

پریسا اطلاعات زیادی از زندگی شخصی و خانوادگی خود منتشر نکرده است. از علاقه‌مندی‌هایش عکاسی، صخره‌نوردی و کوهنوردی و آشپزی می باشد. او فعالیت صخره‌نوردی خود را با بسیاری از افراد مشهور مانند کریس ایوانس و ریچ کنینگر در مناطقی همچون لیک تاهو و رد کنیون انجام داده است.

 

پریسا-تبریز

اشتراک گذاری این محتوا:

اشتراک:

پیام بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *