آشنایی با آشپزی
برای انتخاب شغل آشپزی شما باید به واقع عاشق غذا باشید و از درست کردن غذا لذت ببرید.
امروزه مردم دوست دارند غذا های جدید و متنوع را امتحان کنند.
لازم نیست این تنوع در حد امتحان کردن غذا های کشور های مختلف باشد.
گاهی تغییراتی در غذاهای محلی هم می تواند ایجاد تنوع کند.
نکته دیگر اینکه به دلیل اشتغال همزمان مردان و زنان امروزه غذای رستوران ها و فست فود ها طرفدار بیشتری دارد.
در نتیجه ضرورت وجود آشپزهای ماهر روز به روز بیشتر اثبات می شود.
آشپز کیست؟
آشپز فردی است که بتواند از مواد خام انواع غذاها را فراهم آورد
چنان چه آشپز خانه ها بزرگ باشد معمولا چند آشپز به صورت هم زمان فعالیت می کنند.
سر آشپز به فعالیت آنها نظارت و کنترل و مدیریت آشپزخانه را به عهده دارد.
خلاقیت ، سرعت عمل ،صبر و مقاومت در برابر فشارهای کاری از صفات مورد نیاز شغل آشپزی است.
ساعات کاری معمولا صبح تا شب خواهد بود و روزهای آخر هفته به علت ازدیاد مشتری روز های پر کارتری است.
با وجود گرما و رطوبت در محل کار باید همیشه لباس سفید و کلاه مخصوص داشته باشند اصول بهداشتی در آشپزی را رعایت کنند.
آشپزها چه وظایفی دارند؟
یک آشپز باید به خوبی مواد اولیه را بشناسد، برای پخت غذا شناخت استاندارد ها ضروری است.
دانستن اصول سرو غذا برای آشپز ها ضروری است.
باید بر مقدار مواد لازم و کیفیت آنها نظارت داشته باشند.
دستورالعمل های بهداشتی و سلامتی را رعایت کنند.
آشپز ها چه مهارت و دانشی نیاز دارند؟
آنها به شدت به غذا و تهیه آن علاقه مند هستند و می توانند فشارهای کاری زیادی را تحمل کنند.
پاکیزگی و بهداشت را در بالاترین سطح رعایت کنند.
کارها را به صورت همزمان انجام دهند.
آشپزها نیاز به سرعت عمل بالا دارند تا در کمترین زمان غذا را برای مشتری فراهم کنند.
برای پخت غذا و همچنین تزئینات غذا احتیاج به داشتن خلاقیت است.
آشپز ها باید بسیار افراد منظم و با دقتی باشند.به علت کار همزمان و تیمی کسی که در این حوزه فعال است.
باید توانایی کار تیمی را دارا باشد. مدیریت درست علی الخصوص برای سرآشپزها.
تحصیلات لازم برای و ورود به شغل آشپزی
بسیاری از آشپزان به صورت تجربی وارد شغل آشپزی شده اند.
اما با توجه به اینکه این شغل امروزه به صورت یک حرفه تخصصی در آمده است پس برای یادگیری آن نیاز به دانستن تخصص و دانش کافی است.
برای تحصیل در این رشته می توان بعد از سال اول متوسطه وارد رشته کارودانش شد و در رشته آشپزی تحصیل کرد.
یا در دانشگاه آشپزی را انتخاب کنیم و یا دررشته هتلداری که آشپزی زیر مجموعه های آن است به تحصیل پرداخت.
به جز دانش تجربه و مهارت تاثیر بسزایی در موفقیت در این رشته دارد.